Endelig på tur! 

Endelig på tur! 

Nå har vi endelig gjennomført! Det ble noe helt annet enn det vi så for oss i januar, men vi er så fornøyde! Det har vært en glede å kunne samle så mange mennesker under tarpen mens regnet har bøtta ned på utsiden. Vi har ledd, diskutert og delt gode historier, alt som skal til for å skape god stemning på tross av at værgudene holdt sola gjemt mesteparten av tiden.  

Vi har gjennomført en workshop 15 meter fra stranda i telt og hengekøye! Med regnet hamrende ned har vi utfordret studenter til å tenke kreativt og utforske problemstillinger knyttet til bærekraft i turistnæringen. Vi har latt de utforske nanoturisme, et begrep som er på vei til å ta turistnæringen med storm og som forhåpentligvis er med på å minimere avtrykket næringen har på planeten vår.  

I all hovedsak handler denne oppgaven om å levere et veikart for hvordan vår lærer kan gjennomføre slike aksjoner senere i emnet «ledelsesutvikling». Vi er av den tro at ledelse trenes i praksis og ikke i klasserommet. Derfor tok vi studentene med ut slik at kunne plassere de i et miljø som krevede noe mer enn hverdagen. Det var noen punkter vi anså som viktig å treffe for å skape en arena der en leder kan få prøvd seg.  

  1. En følelse av isolasjon 
    – Det uforutsette som oppstår, må løses uten å nødvendigvis kunne lene seg på omgivelsene 
  1. En oppgave som krever å opprettholde engasjementet over tid. 
    – Alle kan ha en workshop på 3 timer. Det krever mer av deg når det strekker seg over flere dager.   
  1. Logistikk 
    – Det er mye som skal klaffe når man har med seg flere mennesker ut på en gang. Logistikken krever mye av den som leder.  
  1. Holde tak i flere interessenters ønsker 
    – Det er mange som vil ha en bit av kaka. Vi vil la lederen føle på det å måte ta høyde for interessene til flere interessenter på en gang.  

I løpet av våre regnfulle dager på Askedalstangen har vi fått muligheten til å navigere igjennom alle disse punktene. Enten det er ny informasjon fra interessenter, dalene motivasjon i regnet eller 20 kg mat som skal fraktes 3 km i ulent terreng.  

Det hele avsluttet vi på fredagen med en tilbakemeldingsrunde, hvor Ola fikk tilbakemeldingene. 360° tilbakemelding la grunnlaget for god dialog, og mange veldig fine tilbakemeldinger. Resultatet av gjennomføringen, og metodikken deler vi i bacheloroppgaven og under EXPO 9. og 10. Juni.  

Nå går vi inn i siste fase av prosjektet. Nå skal vi evaluerer prosjektet og få alt sammen ned på papiret.  

Stengt for kommentarer.