Plan B er nå plan A

Plan B er nå plan A

Som vi skrev om forrige uke skjer det mange endringer, og vi skal ikke legge skjul på at det periodevis har vært fristende å arrangere et «pity-party» fremfor å lage tidenes workshop. Heldigvis er vi en gjeng som elsker å sparke hverandre bak når noen depper, så vi har fått ballen til å rulle igjen og planen nærmer seg ferdig.

Målet er fortsatt det samme; Vi skal gjennomføre en pilot i emnet «Ledelsesutvikling» på vegne av Gunnar Andersson ved Høgskolen i Østfold.

Veien dit er derimot endret.

For oss har det vært viktig å skape en annerledes arena der vi faktisk får muligheten til å ta studenter og interessenter ut av bobla og gi de rom til å reflektere, diskutere og se på problemstillingene fra flere vinkler.  Vi ønsket også å skape en arena der lederen av arrangementet vil kjenne på utfordring og mestring i løpet av arrangementet.

Vi samler derfor 15-20 mennesker ved idylliske Askedalstangen like utenfor Torsnes i Fredrikstad. Her skal vi tilbringe 3 døgn sammen, fritt fra distraksjoner utenfra. Her skal vi sammen komme frem til løsninger på problemstillinger presentert av Visit Fredrikstad og Hvaler. Vi bygger arrangementet på metodikk fra Design Thinking og vil kjøre denne prosessen over alle dagene, og torsdag skal vi presentere hva vi er kommet frem til.

Ola leder oss igjennom uka, og fredag bruker vi på å gå igjennom vår opplevelse av han som leder og gir han tilbakemeldinger. Vi bruker metoden 360 graders tilbakemelding til å veilede oss igjennom tilbakemeldingsprosessen før vi går igjennom resultatet. Hensikten er at Ola skal sitte igjen med kunnskapen om hvilke styrker han har og hva han trenger å jobbe med.

Vi velger å bygge en arena vekk fra skolebenk og konferansehaller da vi er sterkt overbevist om at ledelse trenes best i praksis. Vi lar teorien forme arenaen, men vi er avhengig av den praktiske erfaringen for å kunne reflektere rundt egne handlinger i situasjoner som ellers er vanskelige å tenke seg til. Derfor samler vi en gjeng med herlige mennesker sammen og lar Ola lede oss igjennom prosessen.

Nå nærer vi oss veldig og vi gleder oss enormt.

Stengt for kommentarer.